Meer dan een halve eeuw geleden werden door Frans Maes de eerste zakken ruwe koffie aangekocht: “Fancy Santos”, heerlijke “Hoogland Guatemala” en “Stricktly High Crown” Costa Rica koffie.

In 1958 werd de branderij overgebracht naar de Koning Albertstraat 43 te 3500 Hasselt, waar tijdens de eerste 13 jaren de koffie in de winkel gebrand werd.
Van bij de aanvang werd de nieuwe speciaalzaak het rendez-vous huis voor koffiegenieters.

De zaak barstte snel uit haar voegen. De steeds drukker wordende winkelstraat kon de groeiende aanvoer en opslag van de vrachten ruwe koffie niet meer verwerken zodat er naar een ruimere locatie gezocht werd. Het industriepand langs het Albertkanaal aan de Ankerstraat te Hasselt was hiervoor de geschikte locatie. In de ideale betonnen constructie werden twee nieuwe koffiebranders geplaatst, silo’s geïnstalleerd en geconditioneerde opslagruimten voorzien om aan de steeds grotere vraag te voldoen.

De firma is nog steeds voor 100% in familiebezit en staat inmiddels onder de kundige en dynamische leiding van zoon Paul, zoon Walter zorgt voor onderhoud en bevoorrading, dochter Marie-Kristien is personeelsverantwoordelijke en ook op de vaderstichter van de koffiebranderij wordt nog wel eens beroep gedaan.

Ondanks de honderden tonnen koffie, die Maes Koffie jaarlijks verwerkt, gaat alles nog door de handen van vader en zoon, Frans en Paul, van labo tot en met het persoonlijk en behoedzaam branden van de koffie. Het delicate aroma en de verfijnde smaak worden tot ontwikkeling gebracht in de meest geperfectioneerde trommelroosters.

Maes Koffie dankt zijn succes ook aan de inzet van zijn medewerkers en vooral aan de trouw van zijn vele koffieklanten.

Maes Koffie, levensvreugde van morgen tot avond!